Site Overlay

Empreses d’estacades

MALARS

És una antiga colònia tèxtil ubicada al terme municipal de Gurb, a la comarca d’Osona, entre els rius Ter i Gurri. La fàbrica de Malars destaca en el procés d’industrialització de la Plana de Vic, partint de l’energia hidràulica del riu Ter. El que s’hi feia allà eren molines fariners, energia hidràulica, indústria tèxtil…
Va començar del 1500 i va acabar el 2000. Estava formada per 25 habitatges i l’edificació de la fàbrica. Durant el seu període d’activitat també disposava d’església, economat, fonda i escola. Avui en dia només hi resten dempeus uns quants habitatges, el del director, la turbina i l’església. Els edificis estaven units de forma longitudinal. La construcció de l’edifici principal es va fer sobre un estrat rocós.

CHOCOVIC

Des de 1872, Chocovic es dedica a la fabricació de xocolata i derivats del cacau per a tota mena d’usos professionals. Els anys de dedicació plena al món del cacau i la voluntat de servei de Chocovic fan que avui en dia Chocovic ofereix-hi tota mena de productes ideals per a pastisseria i fleca.

GRANJA ARMENGOL

La masia de l’Armengol està situada al terme municipal de Vic (Osona) i va ser adquirida per Guillem Armengol al 19 de maig de 1086.

Granja Armengol són una empresa familiar creada per Ramon Pujol Grau l’any 1951 que es dediquen a l’elaboració d’aliments làctics naturals, frescos i molt saludables.

La seva família són agricultors i ramaders des de tota la vida i l’Armengol va ser la segona granja de la comarca d’Osona en produir llet. L’elaboració dels nostres productes segueix uns processos tradicionals combinats amb la tecnologia actual que ens permet obtenir uns aliments bons d’alta qualitat i molt saludables.

CASA TARRADELLAS

Casa Tarradellas és una empresa d’alimentació espanyola fundada l’any 1976 per Josep Tarradellas Arcarons. La seva seu està a la població de Gurb, província de Barcelona.
L’empresa, fundada i dirigida per Josep Tarradellas, va començar amb una estructura familiar fins a arribar a ser una de les empreses espanyoles líders del sector alimentari. Dos anys després d’establir-, en 1978 van crear el que seria un dels principals productes de l’empresa, l’Espetec, un tipus de fuet lligat per un sol extrem. En 1996 va provar sort amb el sector de les conserves encara que sense arribar als resultats desitjats, havent de tancar aquesta línia de negoci. Anys després, la innovació en el sector alimentari va fer consolidar-se al mercat espanyol a posar a la venda la primera pizza fresca, un sector de mercat nou a Espanya i que amb el pas dels anys ha anat pujant, mentre que el sector de les pizzes congelades ha anat baixant. Casa Tarradelles és una fàbrica alimentària internacional.